SELECTEAZA LIMBA

PROIECTUL
„O UNIUNE TRANSFRONTALIERĂ
ÎN UMBRA ISTORIEI”
Cod 15.2.1.123, e-MS ROBG 134
este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului
Interreg V-A România - Bulgaria Valoare contribuție U.E. - 2.722.353,22 EURO
previous arrow
next arrow
 

Reguli de comportament ecologic

Fiecare obiect abandonat în mediul înconjurător are nevoie de mult mai mult timp pentru a se degrada decât credem
Nu abandonaţi pungi de plastic, cutii de conserve, sticle şi alte obiecte, la mare sau la munte, în orice mediu natural vă aflaţi. În mare, deşeurile provin şi de pe uscat: cel mai indicat este ca acestea să fie adunate într-o pungă şi aruncate în coşul de gunoi diferenţiat.

Fiecare obiect abandonat în mediu are nevoie pentru a se dezintegra de mult mai mult timp decât credem: pentru a se degrada, un şerveţel are nevoie de trei luni, un muc de ţigară de la unu la cinci ani, pungile de plastic de la 10 la 20 de ani, cutiile de aluminiu de la 10 la 100 de ani, sticlele şi polistirenul 1.000 de ani, iar sticlele de plastic nu se degradează complet.

Bicicleta este modul ideal pentru a aprecia peisajul şi natura
Ciclismul în familie este o oportunitate de a descoperi noi drumuri liniştite, de a acorda o mai mare atenţie mediului, pentru a ne cunoaşte potenţialul. Bicicleta este modul ideal de a aprecia peisajul şi natura, iar copiii pot descoperi mediul înconjurător.

Sugestiile pentru îmbrăcăminte, echipament şi rutele cele mai potrivite pot fi studiate împreună, în familie, înainte de a merge în vacanţă. Există manuale concepute pentru părinţii care decid să-i obişnuiască pe copiii lor cu bicicleta.

Multe reguli sunt deja scrise: le vom respecta şi vom încerca să le facem respectate şi de către ceilalţi.

Respectaţi regulile. Semnalaţi orice anomalie autorităţilor competente: animale în dificultate, descărcări ilegale de gunoi, depozite de deşeuri, obiecte plutitoare periculoase, comportament necivilizat al altor turişti. Multe reguli sunt deja scrise şi trebuie doar respectate.

Amintiţi-vă că ruperea unei flori protejate vă poate costa mult, în afara faptului că se aduc daune biodiversităţii.

Este suficient să se păstreze o distanţa corectă şi să se evite zgomote inutile. Pentru a admira animalele în habitatul lor, sfatul este să achiziţionaţi un binoclu bun.

Animalele au strategii de adaptare formidabile pentru a găsi ceva de mâncare şi, dacă vreţi să le admiraţi, o puteţi face în tăcere şi cu răbdare. Nu toate animalele se comportă în acelaşi fel, fiecare are propria sa personalitate, la fel ca noi, oamenii. Unele pot fi liniştite, în timp ce altele pot reacţiona chiar cu o muşcătură. Regula care se aplică atât animalelor mari cât şi celor mici: păstraţi distanţa de siguranţă şi liniştea.

Întotdeauna urmaţi instrucţiunile (în parcuri sunt întotdeauna din abundenţă) cu privire la normele care trebuie să fie respectate pentru fiecare regiune. În plus, aproape toate speciile de flori de munte sunt protejate: un ghid bun poate ajuta, mai ales că fiecare regiune are normele proprii, de multe ori diferite de la zonă la zonă.

Primaria Hârsova
Continutul acestui site nu reprezintă in mod necesar poziția oficiala a Uniunii Europene. Iniţiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informaţiile prezentate în site