SELECTEAZA LIMBA

PROIECTUL
„O UNIUNE TRANSFRONTALIERĂ
ÎN UMBRA ISTORIEI”
Cod 15.2.1.123, e-MS ROBG 134
este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională în cadrul Programului
Interreg V-A România - Bulgaria Valoare contribuție U.E. - 2.722.353,22 EURO
previous arrow
next arrow
 

Pentru atragerea fluxului de turiști din regiune către cele două localități potențiale destinații turistice se are în vedere:

 Ministerul Turismului din Bulgaria a identificat 8 destinații culturale și istorice majore în Bulgaria, pe baza identității și monumentelor culturale și istorice caracteristice. http://www.tourism.government.bg/bg/pages/kulturno-istoricheski-destinacii

Două dintre destinații se află în imediata apropiere a monumentelor culturale și istorice, care sunt incluse în traseul destinației Hârșova-Krushari pe partea bulgară, respectiv  „Capitalele și orașele în care au domnit Țarii Bulgari“ și „Cetăți maritime pe teritoriul Bulgariei“.  

●      Poziționare: descoperirea destinației ca o alternativă mai bună sau ca o descoperire „ulterioară“ . Acest fapt se poate realiza foarte greu și implică un efort considerabil și practici și politici locale și regionale coerente și de durată. Hârșova-Krushari nu poate concura direct cu acest tip de destinații culturale, chiar dacă segmentul de turist eco și cultural este același. Turiștii locali/ cei din interiorul zonei transfrontaliere reprezintă potențialul cel mai mare.

Concluzia: Hârșova-Krushari este o destinație de descoperit în sezonul de supraaglomerare a celorlalte destinații culturale – avantajul concurențial îl reprezintă faptul că „nu trebuie să căutați prea departe, aproape de dvs. se află o bijuterie ascunsă. Accesul facil, calitatea excelentă dintre un preț corect și serviciile oferite reprezintă o valoarea adăugată, ce poate transforma o călătorie în această regiune într-o experiență de week-end complementară, cu caracter cultural-cognitiv.

 

 

Primaria Hârsova
Continutul acestui site nu reprezintă in mod necesar poziția oficiala a Uniunii Europene. Iniţiatorii site-ului sunt singurii responsabili de informaţiile prezentate în site